Buitenspeeldag

Kom tijdens de Buitenspeeldag een hele namiddag ravotten en ontdek met je vriendjes en vriendinnetjes oude breugheliaanse spelletjes. 

De buitenspeeldag gaat door in het Roodebeekpark en kadert in een bredere campagne die enerzijds kinderen en jongeren aanzet om buiten te sporten en spelen in hun onmiddellijke woonomgeving, en anderzijds openbare besturen en ouders stimuleert om kinderen en jongeren buiten te laten spelen en sporten in die onmiddellijke woonomgeving.

Dit hoogtepunt is een blijvende oproep om het buiten spelen en sporten aan te moedigen en op een positieve manier aandacht te vragen voor de specifieke noden van kinderen en jongeren in de publieke ruimte.

De Buitenspeeldag is een initiatief van Nickelodeon en de Vlaamse overheid en op woensdag 24 april 2019 wordt die alweer voor de twaalfde keer georganiseerd.

Naast Nickelodeon promoten ook Ketnet VRT, VTMKZOOM, Studio 100 TV, Nick Jr. en Kadet die dag het buitenspelen. Op die dag staken de TV-zenders tussen 13u en 17u hun programma’s en gaan de schermen helemaal op zwart.

buitenspeeldag.jpg