Bib aan huis wil boeken en verhalen bij ouderen, langdurig zieken en gehandicapten brengen, doelgroepen die een verhoogd risico hebben op vereenzaming. Ze zijn vaak (tijdelijk) niet (meer) in staat om zelfstandig naar de bibliotheek te gaan. Met dit project brengen we de bibliotheek bij de lezer. Want lezen is een bron van inspiratie en een mooi tijdverdrijf. 

Met Bib aan huis willen we ook, voor de deelnemers die dat wensen, een gezellige babbel aanbieden elke keer wanneer we nieuwe boeken brengen. Zo helpen we mee het sociaal isolement verbreken en gaan we vereenzaming tegen. 

Vrijwilliger worden? 

Bib aan huis start wanneer jij je aanmeldt als vrijwilliger. Vervolgens zoeken we een lezer die gebruik wil maken van de dienstverlening. Samen met een bibliotheekmedewerker plannen we een eerste afspraak en gaan we langs bij de lezer om kennis te maken en te luisteren naar de interesses, wensen en vragen zodat geschikt materiaal uitgekozen kan worden in de bibliotheek. 

Daarna ga jij als vrijwilliger op de overeengekomen tijdstippen (om de 4 à 6 weken) langs bij de lezer thuis met een nieuw pakketje boeken onder de arm en een fijne babbel indien gewenst. 

Jouw profiel

  • Je bent ouder dan 18 jaar. 
  • Je bent open en sociaal, je legt makkelijk contacten met mensen (ook uit andere culturen). 
  • Je kan je om de vier à zes weken even vrijmaken om nieuwe boeken van de bibliotheek naar de lezer thuis te brengen en een praatje te slaan met de lezer. 

Stuur een mailtje naar bibliotheek@woluwe1200.be om je kandidaat te stellen.