Met de klas naar de bibliotheek

De lagere scholen van Sint-Lambrechts-Woluwe mogen op regelmatige basis met de klas naar de bib komen. De leerlingen kunnen maandelijks de bibliotheek bezoeken met de klas. Ze nemen per leerling maximaal 5 boeken mee die ze een maand later terugbrengen.

Er wordt per leerling een lenerskaart gemaakt. Er zijn geen boetes wanneer de leentermijn overschreden wordt. Materialen die uitzonderlijk beschadigd worden of kwijt zijn, worden wel aangerekend. Halverwege en op het einde van het schooljaar ontvangt de leerkracht een overzicht met boeken die nog teruggebracht moeten worden. Eventuele kosten worden afgerekend. Zowel de leerlingenkaart als het lenen met de klas is gratis.

 

Bibliotheekbezoek en rondleiding

Groepen kunnen een losstaand bezoek brengen aan de bibliotheek en al dan niet boeken lenen. Je kan tijdens het bezoek genieten van een voorleesmoment of boekenactiviteit. Je kan ook kiezen voor een bibliotheekrondleiding. Je maakt kennis met de werking van de bibliotheek en je mag eens achter de schermen piepen. 

 

Heb je zelf een idee voor een samenwerking of wil je met een groep graag een uurtje komen werken in de bibliotheek? Laat het ons weten via bibliotheek@woluwe1200.be