Boek Nederlands

Heksje Mimi geeft een griezelfeestje

Kathleen Amant (auteur)

Heksje Mimi geeft een griezelfeestje

Kathleen Amant (auteur)
  • Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Heksje Mimi geeft een griezelfeest. Samen met Roosje verstuurt ze de uitnodigingen, bakt ze heksenkoekjes en maakt ze toverlimonade. En ze willen ook nog de hele nacht wakker blijven! Prentenboek met paginagrote eenvoudige illustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Heksje Mimi geeft een griezelfeestje
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2013
[26] p. : ill.
ISBN
9789044818567 (hardback)

Besprekingen

Dat het met Heksje Mimi altijd een feestje is, wisten haar lezertjes natuurlijk al lang! Maar in dit boek geeft de kleine heks, met hulp van heksje Roosje, een heus griezelfeest met alles wat daarbij hoort. Er moeten uitnodigingen geschreven en verstuurd worden, de koekjes en taartjes moeten gebakken en de drankjes gebrouwen. De tafel moet gedekt en uiteindelijk moeten ook de feestkleren aangetrokken worden. Wat hebben de heksjes het druk! Het zal een fantastisch griezelfeest worden, dat de hele nacht zal duren. De héle nacht? Dit vriendelijke heksenverhaal bevat prachtige, paginavullende prenten, neergezet in warme, heldere kleuren. De gestileerde tekeningen spreken jonge kinderen door hun vrolijke en vriendelijke uitstraling en hun kleurenrijkdom gegarandeerd aan. Het bijna vierkante prentenboek maakt deel uit van de uitgebreide reeks over Heksje Mimi. De herkenbare magische verhaaltjes toveren een glimlach op eenieders gezicht. Een feestelijke uitgave voor kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Heksje Mimi geeft een griezelfeestje

Heksje Mimi, bekend van zeven eerder verschenen boekjes, heeft weer een schitterend idee. Ze wil een griezelfeestje geven. Samen met haar vriendin Roosje begint ze aan de voorbereidingen: uitnodigingen maken en versturen, drankjes maken en cakejes bakken. Alle heksjes komen aanvliegen op hun bezems en dan begint het feest. Ze hebben dolle pret en willen heel de nacht doorgaan. Maar van feesten word je moe. Wanneer alle heksjes slapen en poes Bobo heeft het rijk voor zich alleen heeft, doet hij zich te goed aan al het lekkers.
Het is een lief verhaaltje met kleurrijke tekeningen maar er gebeurt eigenlijk niet veel hekserigs. Je verwacht dat er iets zal gebeuren met de toverdrank of met het eten van te veel cakejes, maar afgezien van de buikpijn van Bobo en de sterren die van kleur veranderen, blijft alles normaal. Een gemiste kans.