Boek Nederlands

Echte vrienden

Salina Yoon (auteur)

Echte vrienden

Salina Yoon (auteur)
  • Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Dennis heeft zo zijn eigen manier van vertellen. Je hebt een beetje verbeelding nodig om hem te verstaan. Helaas neemt niet iedereen daar de tijd voor. Dennis is soms wat eenzaam, maar dan ontmoet hij Joy. Zou zij hem wel begrijpen?

Een lief en hartverwarmend boek over verbeelding en kracht van vriendschap. Werkelijk prachtig geïllustreerd. Voor kleine mimespelers vanaf 4 jaar.
Titel
Echte vrienden / [tekst en illustraties] Salina Yoon
Auteur
Salina Yoon
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Be a friend
Uitgever
Hasselt: Clavis, © 2016
[36] p. : ill.
ISBN
9789044828269 (hardback)

Besprekingen

Echte vrienden

Dennis praat niet zoals de andere kinderen van de klas, hij beeldt alles uit. Terwijl andere kinderen in een boom klimmen, doet hij alsof hij een boom is. Wanner de anderen honderduit vertellen in de klas, beeldt Dennis de evolutie van eitje tot vlinder uit. Zijn gedrag isoleert hem in de groep. Tot blijkt dat één meisje uit de klas communiceert zoals hij. Ze worden beste vrienden en slagen er in een brug te slaan naar de rest van de groep.Beetje vreemde mix, dit verhaal. Enerzijds zijn er de expliciete verwijzingen naar de legendarische mimespeler Marcel Marceau: het wit geschminkte gezicht, het gestreepte T-shirt, de grote hoge hoed, tot zelfs een portret van de man zelf. Anderzijds gaat het helemaal niet over een spel, of een kunst waar Dennis voor kiest, maar wel een probleem waar hij mee worstelt, namelijk zijn onvermogen om contact te maken met leeftijdsgenoten. Behoorlijk melig is dit verhaal ook, met uitspraken als “…, want echte vrienden hebben geen woor…Lees verder