Digitaal aanbod

Krantenarchief (GoPress)

Raadpleeg het archief van onder meer alle Vlaamse kranten en een selectie aan tijdschriften en internationale kranten. Je vindt er alle artikels terug die ouder zijn dan 2 dagen.

Ben je in de bibliotheek?

je hebt toegang tot alle artikels in het digitale archief van kranten- en tijdschriftartikelen. Begin meteen te lezen op een toestel van de bib of op je eigen toestel.

Niet in de bibliotheek?

Ook op de meeste scholen kan je artikels lezen - net zoals in de bib. Buiten de muren van de bib (of de school) kan je het archief raadplegen door aan te melden bij Mijn Bibliotheek. Heb je nog geen Mijn Bibliotheek-profiel? Neem je bibliotheekkaart en registreer je nu

E-readers

De bibliotheek biedt e-readers en een collectie e-boeken aan. Je kan een e-reader met maximaal 10 boeken lenen voor een periode van 3 weken (verlengbaar tot 6 weken). De bibliotheek heeft een specifiek uitleenreglement voor e-readers en e-boeken. 

Opgelet: e-readers mogen niet via de inleverbus worden ingeleverd.

Daisy-online

Daisy-boeken zijn luisterboeken voor personen met een leesbeperking. Het grote voordeel daarvan is dat je het kan hanteren als een gewoon boek. Je kan in één ruk doorlezen, maar je kan ook door het boek bladeren, van zin naar zin, bladzijde naar bladzijde en van hoofdstuk naar hoofdstuk. Je kan stukken opnieuw beluisteren, stiekem vooruit lezen, een bladwijzer plaatsen enzovoort.

Een Daisy-luisterboek wordt in een studio voorgelezen en op cd-rom gezet. De voorlezers zijn vrijwilligers met een aangename stem, maar ook auteurs lezen geregeld hun eigen boeken in bij Luisterpunt. Zo'n bijzondere band met de schrijver heb je alleen bij een luisterboek. 

Een boek staat meestal op één schijfje, dikke boeken nemen soms meerdere schijfjes in beslag. Sommige boeken duren erg lang, andere heb je in een viertal uur beluisterd. 

Voortaan kan je Daisy-boeken ook online beluisteren via de app op je smartphone, tablet of computer. Op de website van Luisterpuntbibliotheek lees je er alles over en je kan meteen aan de slag. 

 

Download de gratis Anderslezen app en maak van je toestel een Daisy-speler. 

Belangrijkste functies: 

  • Lees Daisy-boeken op je Anderslezen boekenplank
  • Download en luister offline verder
  • Navigeer via de DAISY knoppen, op titel of op pagina
  • Beluister sneller of trager
  • Maak de tekst groter of verander de kleuren om beter te kunnen lezen
  • Bij de audiokranten volgt de tekst de audio 
  • Maak bladwijzers en gebruik ze op al je toestellen
Anderslezen app