Eerste hulp bij boeken

Ondersteuning leesbeleid 

Goed kunnen lezen en schrijven is een basiscompetentie in onze maatschappij.

Lezen en schrijven zijn samen met spreken en luisteren de vier taalvaardigheden waarvan de mens zich kan bedienen. Als bibliotheek willen wij samen met onze partners die taalvaardigheden stimuleren.

Baby’s, peuters en kleuters

Taal ontstaat en bestaat tussen mensen. De interactie tussen mensen is de voedingsbodem voor taal. Lang voor een kind kan lezen en nog voor het kan spreken, verwerft een kind al taal, gaat het in interactie met zijn omgeving en met andere mensen. Het ‘leest’ de wereld om zich heen. Als bibliotheek willen we ouders en andere verzorgers ondersteunen in hun talige omgang met baby’s en jonge kinderen.

We komen met plezier ter plaatse voor een infomoment voor directie, team of ouders en schuiven graag mee aan de vergadertafel bij het opstellen van een lees- of taalbeleid.

Uiteraard kunnen jullie ook boekenbakken lenen en op bezoek komen in de bibliotheek.

Heb je graag dat we eens langskomen of heb je nog vragen, projecten of ideeën? 

Laat het ons weten! bibliotheek@woluwe1200.be

Scholen

Net zoals het welbevinden op school de leerprestaties verhoogt, opent leesplezier de deur naar een goede leesvaardigheid. Als bibliotheek willen wij samen met onze onderwijspartners dit leesplezier stimuleren. 

We willen meegroeien met de kinderen en jongeren. We willen hen stap voor stap nieuwe titels, nieuwe genres, nieuwe media en nieuwe lees- en kijkervaringen aanreiken waardoor ze misschien niet allemaal gebeten maar toch geprikkeld worden. 

Als bibliotheek willen we de scholen ondersteunen en inspireren.

We komen dus met plezier ter plaatse voor een infomoment voor directie, team of ouders en schuiven graag mee aan de vergadertafel bij het opstellen van een lees- of taalbeleid. Je mag ons zeker ook uitnodigen om mee te brainstormen over activiteiten rond leesplezier of als adviseur bij het inrichten van een boekenhoek of schoolbibliotheek.

Heb je graag dat we eens langskomen of heb je nog vragen, projecten of ideeën? 

Laat het ons weten! bibliotheek@woluwe1200.be

GoPress

Geef jij les in een school in Sint-Lambrechts-Woluwe en heeft jouw school nog geen toegang tot Gopress?

Met Gopress kan je in de klas gebruik maken van het digitaal kranten- en tijdschriftenarchief van de bibliotheek. Het bevat alle artikels die ouder zijn dan gisteren. Je vraagt eenmalig deze dienst aan en hebt voor altijd toegang tot deze digitale schatkist aan actuele informatie.

Op voorwaarde dat de school beschikt over vaste IP-nummers voor toegang tot internet in de lokalen, krijg je via ons abonnement toegang tot het Gopress archief. Jullie kunnen er bovendien voor kiezen om de toegang tot het archief te integreren in het online leerplatform. 

Stuur ons een mailtje via bibliotheek@woluwe1200.be als je graag toegang krijgt voor jouw klas/school.