Flipback
Néerlandais

Godin, held

Gustaaf Peek (auteur)
Dans la série:
Genre:
Tessa en Marius, die elkaar leren kennen op de middelbare school, beiden een huwelijk aangaan met andere partners, blijven elkaar hun gehele verdere leven ontmoeten, heimelijk in anonieme hotelkamers of andere publieke ruimtes.
Sujet
Liefde
Sujet supplémentaire
DWDD Boek van de maand
Titre
Godin, held
Auteur
Gustaaf Peek
Langue
Néerlandais
Éditeur
[Amsterdam]: Dwarsligger, © 2016
473 p. ; 12 cm
ISBN
9789049804961 (paperback)

Commentaires

Deze roman wordt beheerst door één thema, namelijk het metafysisch mysterie van de lichamelijke liefde tussen man en vrouw. In een relatief sober gehouden plot wordt dit onderwerp geënsceneerd via het verhaal van Tessa en Marius die elkaar leren kennen op de middelbare school maar beiden een burgerlijk huwelijk aangaan met andere partners. Ze zullen elkaar verder hun gehele leven door blijven ontmoeten, heimelijk in anonieme hotelkamers of andere publieke ruimtes. Hun levensverhaal wordt in retrospectief verteld, beginnend met het overlijden van Tessa, eindigend op het moment waarop ze elkaar leren kennen. Het is een kunstgreep die uiteindelijk de leeservaring niet in de weg zit. Gustaaf Peek (1975) schrijft goed, zijn taal heeft een sterk poëtische zeggingskracht. Alleen de overdaad aan en gedetailleerdheid van de seksueel getinte scènes is, ondanks hun functionaliteit, uiteindelijk misschien contraproductief. Kleine druk.

À propos de Gustaaf Peek

CC BY 4.0 - Image by Vera de Kok

Gustaaf Peek, né en 1975 à Haarlem, est un écrivain, rédacteur et scénariste néerlandais.

Bibliographie

  • 2006 : Armin
  • 2008 : Dover
  • 2010 : Ik was Amerika
  • 2014 : Godin, held
  • 2017 : Verzet! Pleidooi voor communisme

Filmographie

  • 2015 : Son of Mine de Remy van Heugten

Notes et références

  • (nl) Cet article est partiellement ou en totalité issu de l’article de Wikipédia en néerlandais intitulé « Gustaaf Peek » (voir la liste des auteurs).

Liens externes