Op deze pagina vind je alle praktische informatie terug over het gebruik van de bib.

Lid worden

Om alle bibliotheekdiensten te kunnen gebruiken moet je lid worden van de bibliotheek. Breng je identiteitskaart mee en meld je bij de balie om je als lid te laten registeren.

< 18 jaar: gratis

> 18 jaar: 5 euro / jaar

Onze bib maakt deel uit van het netwerk van Brusselse bibliotheken. Je kan met een lidkaart van een andere Nederlandstalige bibliotheek in Brussel ook in onze bibliotheek materialen lenen. Als je lid wordt in onze bibliotheek kan je vervolgens ook materialen uitlenen in de andere Brusselse bibliotheken. 

 

Lenen

Met je lidmaatschap kun je alle materialen gratis lenen.

De uitleentermijn bedraagt 3 weken en je kunt éénmalig gratis verlengen met nog eens 3 weken zolang het materiaal niet door een andere gebruiker gereserveerd werd.

Je kunt max.10 items per keer lenen.

Voor leerkrachten zijn er aangepaste voorwaarden.

 

Reserveren

Alle uitgeleende materialen kunnen gereserveerd worden. Voor materialen die aanwezig zijn in de bibliotheek is dit niet mogelijk.

Reserveren is gratis. Je krijgt een e-mail zodra de reservatie voor jou is klaargezet. 

Een reservatie wordt max. 2 weken opzij gezet. Daarna vervalt de reservatie.

 

Online diensten

Met de Mijn Bibliotheek dienst kun je van thuis uit je uitleningen bekijken, de uitleentermijn verlengen en je leenhistoriek bekijken. Hoe dit precies werkt kun je nalezen op onze help-pagina.

Met de ingebouwde lijstjes-tool kun je items uit de catalogus bewaren op een 'te lezen' of ander lijstje.

De bib heeft ook digitale collecties die je van thuis uit kunt raadplegen.

Om de online diensten te kunnen gebruiken moet je een Mijn Bibliotheek profiel hebben. Als je nog geen profiel hebt, lees dan hier hoe je er één kunt aanmaken.

 

En boek lenen uit een andere bibliotheek

Is een boek bij ons niet beschikbaar, maar vind je het wel in een andere bibliotheek terug, dan kun je dit laten overkomen naar onze bibliotheek. Gebruik dit formulier om je aanvraag te plaatsen.

Het is niet zeker dat de andere bibliotheek het materiaal wil uitlenen. Je krijgt een bericht van ons ongeacht de uitkomst.

Voor deze dienst vragen we een tussenkomst in de transportkosten van 2 euro.

 

Een aankoopvoorstel doen

Vind je iets niet terug in onze catalogus en wil je dat de bibliotheek dit materiaal aanschaft? Gebruik dan ons aankoopsuggestieformulier. Onze aankoopverantwoordelijken beslissen of ze ingaan op het verzoek. Je krijgt een bericht van ons ongeacht de uitkomst.

 

Inleverbox

Lukt het niet om tijdens de openingsuren langs te komen? Dan kan je gebruik maken van onze inleverbox. Je  kan de box terugvinden aan de ingang van Op-Weule, voor de poort. Wij nemen de ingeleverde materialen in op de eerstvolgende openingsdag. Eventuele boetes kan je bij het volgende bezoek  betalen. 

inleverbox_klein