Lid worden

Om alle bibliotheekdiensten te kunnen gebruiken moet je lid worden van de bibliotheek. Breng je identiteitskaart mee en meld je bij de balie om je als lid te laten registeren.

  • Tot 18 jaar: gratis
  • Vanaf 18 jaar: € 5 per jaar

Lidkaart

Als je lid wordt, krijg je een bibliotheekkaart. Met deze kaart kan je materialen lenen, verlengen en reserveren. Breng je lidkaart altijd mee als je naar de bibliotheek komt. De lidkaart is persoonlijk. Anderen mogen je kaart niet gebruiken. Je bent altijd verantwoordelijk voor de materialen die met jouw kaart worden uitgeleend. 

Onze bib maakt deel uit van het netwerk van Brusselse bibliotheken. Je kan met een lidkaart van een andere Nederlandstalige bibliotheek in Brussel ook in onze bibliotheek materialen lenen. Als je lid wordt in onze bibliotheek kan je vervolgens ook materialen uitlenen in de andere Brusselse bibliotheken. 

Ben je je kaart verloren of werd ze gestolen? Meld dat zo snel mogelijk aan de balie van je bibliotheek zodat je kaart geblokkeerd wordt en misbruik voorkomen kan worden. Voor een nieuwe kaart betaal je €2.

Adreswijziging?

Meld elke adreswijziging zo snel mogelijk. Dit kan aan de balie of via mijn.bibliotheek

Reglementen en huisregels

Wie zich inschrijft, verklaart zich akkoord met het reglement.