Missie

De bibliotheek wil een aantrekkelijke, toegankelijke en relevante openbare plek zijn waar veel gebeurt en waar iedereen graag terugkomt. De bibliotheek wil iedereen directe toegang verlenen tot fysieke en digitale informatiebronnen, kennis, cultuur en ontspanning. Via de collectie stimuleren we ontmoeting, creativiteit en verbeelding, op vraag van en samen met de lokale gemeenschappen en partners.

Visie

De bibliotheek wordt een open huiskamer. Een meertalige plek vol kennis, informatie, cultuur, rust en ontmoeting. Een plaats van verbondenheid waar mensen graag vertoeven en anderen kunnen ontmoeten. Waar mensen gegidst, begeleid, geholpen, aangemoedigd en geïnspireerd worden.

De bibliotheek is omgevingsbewust. We vertrekken vanuit de noden van de lokale gemeenschappen en maatschappelijke uitdagingen en werken samen met verschillende partners om langdurige impact te hebben.

De bibliotheek verbindt. We stimuleren het kleine ontmoeten op basis van alledaagse dingen.

De bibliotheek versterkt kinderen. We geven iedereen toegang tot kennis, informatie en cultuur. We zetten extra in op families en het ontwikkelen van sterke netwerken rond scholen en kinderdagverblijven.