De bib is gesloten, wat nu?

Frequently asked questions

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken worden een heel aantal maatregelen genomen. Ook de bibliotheek sluit haar deuren, voorlopig tot en met 19 april. 

Dit roept heel wat vragen op. Daarom vind je hieronder een antwoord op de meest gestelde vragen. 

Hoelang duurt de sluiting?
De bib blijft al zeker gesloten tot en met zondag 19 april. Op dit moment kan er echter nog veel wijzigen en het is moeilijk een exacte openingsdatum mee te delen. 

Kan ik mijn boeken alsnog inleveren via de inleverbus?
Ja, dit kan nog steeds. Maar de bibliotheek heeft liever dat je de boeken thuis bijhoudt tot we weer open zijn. De bibmedewerkers werken nu vooral thuis waardoor de bus niet elke dag wordt leeggemaakt. Hoe minder mensen de inleverbus gebruiken, hoe beter. 

Ik kan mijn boeken niet inleveren via de inleverbus. Wat moet ik doen?
Geen zorgen, wij hebben sowieso alle boeken verlengd. Je kan dit nakijken via Mijn Bibliotheek.

Wordt er te-laatgeld aangerekend?
Nee, wij hebben al het uitgeleende boeken verlengd. Je kan dit nakijken via Mijn Bibliotheek.

Moet ik mijn boeken zelf verlengen?
Nee, wij hebben dit voor jou gedaan. Alle uitgeleende boeken werden verlengd. Je kan de status van je uitgeleende boeken bekijken via Mijn Bibliotheek.

Ik heb iets gereserveerd, kan ik dit komen ophalen?
De bib blijft tot en met 19 april gesloten voor het publiek waardoor het ophalen van je reservatie tijdens deze periode niet mogelijk zal zijn. Alle reservaties blijven nog 14 beschikbaar nadat de bibliotheek terug open is. 

Wat met de activiteiten die gepland stonden in maart en april?
Voorlopig werden alle activiteiten tot en met 19 april afgelast of uitgesteld. Het is moeilijk in te schatten welke activiteiten er nog zullen afgelast en of uitgesteld worden. Daarnaast proberen we ook te verschuiven waar mogelijk. Dit moet echter nog bekeken worden. Daarom kunnen we nu nog niet zeggen wanneer de afgelaste activiteiten dan wel zullen doorgaan.

En niet te vergeten: hou het veilig en draag zorg voor elkaar. Hopelijk zijn deze vreemde tijden snel achter de rug en zien we elkaar snel weer.

In de tussentijd selecteert de bibliotheek tips om online te lezen, luisteren, kijken en studeren. Je vindt ze op de pagina 'Digitale diensten'

Heb je een vraag betreffende de bibliotheekwerking, mail dan naar bibliotheek@woluwe1200.be

Meer informatie rond het COVID-19-virus vind je op de website www.info-coronavirus.be.