mastertrack.png

Floris Daelemans gaat in Mastertrack op zoek naar het verhaal achter bekende en interessante liedjes, en laat je binnenkijken in de muziek.

In elke episode wordt er één liedje geanalyseerd en bewonderd in een goed gesprek met de makers, én geïllustreerd met enkele individuele studiotracks die samen vertellen wat de kern van het liedje is. Begon het met een pianomelodie of een vette gitaarriff? Was er eerst een tekst en dan pas een harmonie? Kwam het idee spontaan of werd er bikkelhard aan gewerkt? Ontdek elke week een nieuw verhaal àchter een liedje, in Mastertrack.

 

 

 

jazziness.jpg

Jazziness: jazz voor beginners

Is Toots Thielemans de enige jazzmuzikant die je kent? Hoor je geen verschil tussen een trompet en een saxofoon? Ellen Leemans, de presentator van podcast Jazziness, tot voor kort ook niet. Als notoir 'jazz-onkundige' tracht ze samen met de luisteraar het genre te doorgronden.

Frederik Goossens, jazzhistoricus en journalist helpt haar op weg met leuke anekdotes, fijne luisterfragmenten en petites histoires uit de jazz. Binnenkort praat je moeiteloos mee over bebop, John Coltrane en Miles Davis.

 

 

40_jaar_ab.jpg

Luister naar '40 jaar AB': een podcast over België's meest legendarische concertzaal

De AB bestaat 40 jaar. Rik De Bruycker dook in de geschiedenis van de legendarische concertzaal: muzikanten en mensen die in de AB werken of gewerkt hebben vertellen hun verhalen.

 

 

 

 

tiny_desk_concerts.jpg

Tiny Desk Concerts

De beste artiesten met de meeste charisma, een diversiteit aan muziekgenres, thema's en muzikanten: Tiny Desk Concerts zijn er vaak als één van de eersten bij wanneer een up-and-coming artiest en/of band op het punt staat door te breken. Dan krijgen ze een plek in NPR's intieme concertsetting. Akoestisch (of je nu naar hiphop of singer/songwriter luistert) en dus recht uit het hart - en niet in de verste verte vergelijkbaar met je Spotify-playlists.