Scholen en kribbes

Als bibliotheek willen wij samen met onze partners taalvaardigheid en leesplezier stimuleren. 

Ontdek hier hoe de bibliotheek een helpende hand kan zijn.

 

Bibliotheekbezoek

(c) Christophe Vander Eecken

Eenmalig op bezoek in de bib? Gedurende het hele schooljaar boekjes komen lenen? Komen luisteren naar een verhaal of iets leuk doen met boeken? Een bibliotheekrondleiding op maat voor je leerlingen? 

Het kan allemaal!

 

Boekenbakken

(c) Christophe Vander Eecken

Kan je niet met de klas naar de bibliotheek komen of heb je graag wat aanvulling voor de school- of klasbibliotheek? Dan hebben wij een handig alternatief. Je kan bij ons boekenbakken lenen. 

 

 

Activiteiten

Voorlezen_Kleuters

De bibliotheek organiseert gedurende het schooljaar verschillende activiteiten voor scholen en kinderdagverblijven. We spreiden de activiteiten zoveel mogelijk over de verschillende leeftijden.

Vooral tijdens de voorleesweek in november en de jeugdboekenmaand in maart trekken wij naar de scholen of komen klassen naar de bibliotheek voor allerlei verhalen en workshops. Voor meer informatie of om deel te nemen aan de activiteiten neem je contact met ons via bibliotheek@woluwe1200.be.

 

Ondersteuning leesbeleid

affiche archief met tekst met biblogo

Eerste hulp bij boeken

Ondersteuning bij het uitwerken van je leesbeleid? Extra input bij een teamvergadering of brainstorm voor (leesbevorderende) activiteiten? infomomenten rond leesontwikkeling?

Wij delen met veel plezier onze kennis, expertise, inzichten en passies met jullie.