Misdaadpodcast

7 misdaadpodcasts die je niet met rust laten

'True crime', crimiseries of detectiveromans: het misdaadgenre houdt ons massaal aan de buis of aan het boek gekluisterd. Deze Nederlandstalige én binge-waardige podcasts laten ook je oren niet met rust.

 

waargebeurd

De 6 mooiste podcasts met echt gebeurde verhalen

De mooiste verhalen hoeven niet geschreven te worden door eloquente schrijvers - ze worden beleefd door mensen als jij en ik. Deze Nederlandstalige podcasts vertellen de meest ontroerende, fascinerende maar vooral echt gebeurde verhalen.

 

het_oord.png

 

Het Oord is de allereerste Vlaamse fictiepodcast.

Op 27 april 2019 worden de levenloze lichamen van 43 mannen en vrouwen teruggevonden in een mysterieus privébos.

Aan de hand van teruggevonden dagboeken en audiofragmenten worden de laatste dagen binnen het bos gereconstrueerd.

 

 

 

zandman.jpg

Zandman brengt kortverhalen. Niet zomaar kortverhalen, maar toppers in het genre, voor de gelegenheid gekozen en ingelezen door de mooiste stemmen uit de Vlaamse culturele wereld.

Onder andere Jan Decleir, Wim Opbrouck, Natali Broods, Joke Devynck, Koen De Bouw, Dirk Roofthooft, Janne Desmet, Damiaan De Schrijver, Josse De Pauw,…. brengen een greep uit prachtige kortverhalen van Edgar Allan Poe, Murakami,Marguerite Duras en anderen.

 

denietzoserieuzesprookjes.jpg

De Niet zo Serieuze Sprookjes podcast

Wereldkampioen improvisatie Jeron Dewulf verzint wekelijks op vrijdag voor een live publiek een niet zo serieus sprookje. Ideaal voor het slapengaan. 

 

 

 

 

chernobyl_podcast.png

Een podcast over een van de meest succesvolle series ooit: Cherobyl. Meer dan dertig jaar na de grootste kernramp in de geschiedenis komt HBO met een miniserie over de allesverwoestende gebeurtenis die Tsjernobyl tot een spookstad maakte.

Chernobyl The Podcast is de officiële podcast over de serie van HBO. Luister mee met gastheer Peter Sagal en schrijver en producent Craig Mazin die samen iedere aflevering bespreken met daarin de gebeurtenissen die het script hebben gevormd en de acteurs die in de serie spelen. Afleveringen duren zo'n drie kwartier.

 

 

 

the_shrink_next_door.png

The Shrink Next Door is een true crime podcast over de bizarre relatie tussen een psychiater genaamd Ike (Isaac Herschkopf) en zijn patiënten.

Het is een verhaal van zeven afleveringen van gemiddeld drie kwartier per aflevering. De podcast is geschreven en gemaakt door journalist Joe Nocera, die de buurman was van psychiater Isaac Herschkopf in de Hamptons. Nocera dacht zijn buurman goed te kennen. Tot de psychiater plots verdween en alles wat Nocera dacht te weten over de man, niet waar bleek te zijn. Wat wel waar bleek te zijn? Isaac Herschkopf exploiteerde zijn patiënten voor zijn eigen gewin.