Voor leerkrachten

 

 

Lidkaart voor leraren

Op vertoon van je lerarenkaart kan je gratis lid worden in onze bibliotheek. Je krijgt aangepaste voorwaarden. Zo kan je tot 30 boeken per keer lenen en je mag ze langer houden. 

Klaskaart

Een klaskaart is een speciale lidkaart voor de hele klas. De bibliotheek bewaart de klaskaart. De school is verantwoordelijk voor boeken die verloren gaan of beschadigd raken. 

Met de klaskaart kan de klas 50 materialen lenen voor een maximale periode van 2 maanden.

De klaskaart is gratis en kan je aanvragen aan de balie of stuur een mailtje naar bibliotheek@woluwe1200.be 

Gopress

Geef jij les in een school in Sint-Lambrechts-Woluwe en heeft jouw school nog geen toegang tot Gopress? 

Met Gopress kan je in de klas gebruik maken van het digitaal kranten- en tijdschriftenarchief van de bibliotheek. Het bevat alle artikels die ouder zijn dan gisteren. Je vraagt eenmalig deze dienst aan en hebt voor altijd toegang tot deze digitale schatkist aan actuele informatie. 

Kamishibai

De bibliotheek heeft verschillende Kamishibai-vertelplaten die we uitlenen aan scholen. Heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar bibliotheek@woluwe1200.be

Lerarenkaart

Ben jij leerkracht en woon je in Sint-Lambrechts-Woluwe?

Dan ligt jouw lerarenkaart op je te wachten in de bibliotheek.

Alle praktische informatie over je lerarenkaart vind je op de website van Klasse.

Leerlingenkaart

Je kan kiezen om tijdens klasbezoeken met individuele leerlingenkaarten te werken. De bibliotheek houdt de kaarten bij zodat ze niet verloren gaan, maar de leerling draagt de verantwoordelijkheid over de geleende materialen. Hij betaalt dus een vergoeding bij verlies of beschadiging van materialen. Zorg dat je dit zeker duidelijk maakt aan de leerlingen en de ouders. 

Rondleiding

Wil je graag met jou (klas)groep een rondleiding op maat krijgen in onze bibliotheek? 
Vul dan onderstaand formulier in. Een bibliotheekmedewerker neemt vervolgens contact op met jou.

Boekenbende Xtra

Boekenbende

Ben jij leerkracht in de derde kleuterklas of het eerste leerjaar in het Nederlandstalig onderwijs van Sint-Lambrechts-Woluwe? Zitten er leerlingen in jouw klas die een extra duwtje in de rug kunnen gebruiken voor taal? Spreken de ouders geen of weinig Nederlands en lezen ze zelden voor in hun eigen moedertaal?