Vrijwilligers

Ben je geïnteresseerd om te helpen in de bibliotheek? Lees je graag voor? Kaft je graag boeken? Denk je graag mee na over de collecties? Help je leerlingen graag zoeken naar boeken tijdens hun bibliotheekbezoek? Heb je een leuk idee? Stuur ons een mailtje met je interesses (bibliotheek@woluwe1200.be) of kom even langs.  

Babbel & Kaft

Elke woensdag van 10 tot 12 uur komen we gezellig samen om de nieuwste boeken te kaften. Dat doen we met een drankje en een fijne babbel. 

Aansluiten kan altijd. Je hoeft nog niet te kunnen kaften. Wij leren je de kneepjes van het vak. 

Kaften.jpg

 

Schoolbezoeken

Maandelijks komen er veel klassen op bezoek in de bibliotheek. Daarbij kunnen we veel helpende handen gebruiken. We helpen hen tijdens hun zoektocht naar nieuwe boeken en we zetten de teruggebrachte boeken weer in het rek. 

Geef ons een seintje als je eens wil komen helpen. 

Boekenbende Extra

Boekenbende

Word voorlezer

De Boekenbende is een leesbevorderingsproject dat zich richt tot 5- en 6-jarige Brusselse kinderen. Gedurende 10 weken ontdekken deze kinderen en hun ouders het plezier van verhalen, liedjes en rijmpjes, prentenboeken en weetboeken en zoveel meer. Door de komst van een voorlezer speciaal voor hen. Een belevenis die de kinderen en hun ouders én de voorlezers niet snel vergeten.

Bib aan huis

Bib aan huis

Een boek en een bezoek

Bib aan huis wil boeken en verhalen bij ouderen, langdurig zieken en gehandicapten brengen, doelgroepen die een verhoogd risico hebben op vereenzaming. Ze zijn vaak (tijdelijk) niet (meer) in staat om zelfstandig naar de bibliotheek te gaan. Met dit project brengen we de bibliotheek bij de lezer. Want lezen is een bron van inspiratie en een mooi tijdverdrijf.